NO / ENG
Sommarøy

Velkommen til oss på Sommarøy, og velkommen ut på eventyr.

Sommarøy har rett i overkant av 300 innbyggere og er et av de mest aktive fiskeværene i fylket. Her råder nordnorsk kystkultur i sjarmerende samspill med det urbane liv. Innimellom føles det faktisk som om tiden går litt saktere akkurat her. Det er tid til ettertanke, det er tid til å oppleve, og det er tid til å skape unike minner.

Folkene her er trivelige, og praten på nærbutikken går lett og på den lokale caféen sitter latteren og de gode historiene ofte løst. Uansett om du kommer hit for å fiske, gå i fjellet eller padle kajakk så merker du snart at du blir en del av det lille øysamfunnet så lenge oppholdet varer.

En time sørvest for Tromsø ligger denne klyngen med små øyer, omgitt av hvite strender og krystallklart vann. Utsikten er upåklagelig. Den ikoniske øya Håja mot vest er kanskje mest iøynefallende. Vi tar deg hit med båt, og loser deg trygt til toppen. Mot sør ser man bratte fjellsider på eventyrøya Senja, mot nord alle småøyene i Tromsø kommune. Minst like imponerende er storhavet som brer seg selvsikkert ut mot vest.

Det arktiske livet og lyset

I nabobygda Brensholmen og området rundt Sommarøy finner vi noen av de eldste kulturlandskapene i regionen. Det gjøres stadig funn som kan knyttes til bosettinger helt tilbake til jernalderen. På selve Sommarøya slo de første familiene seg ned rundt 1830 for å drive fiske og handel.

I tillegg til fiskeri er reiseliv en viktig næring. Sommarøy Arctic Hotel er en stor aktør med gjester fra inn- og utland, og er en av våre nærmeste partnere. Gjestene våre tiltrekkes av flere grunner, men det arktiske lyset er nok en av de sterkeste motivasjonsfaktorene. Kanskje var det også det som motiverte folk flere hundre år tilbake til å trosse de barske forholdene.

Det er spesielt å oppleve de endeløse sommernettene. Sola er ikke engang i nærheten av horisonten før den går opp igjen. Fra midten av mai til midten av juli er det dagslys — hele døgnet. Siden Sommarøy ligger helt i utkanten av kartet er det heller ingenting som står i veien for utsikten til sola.

Sommarøy Adventure tilbyr ekte opplevelser og unike personlige minner i et kystnært arktisk miljø.
I perioden fra tidlig september til sen mars er vår region et perfekt utgangspunkt for å oppleve nordlyset. Sommarøy ligger midt i den såkalte nordlysovalen, noe som betyr at det er mulig å se nordlys her selv om nordlysaktiviteten er lav. Det at vi befinner oss utenfor allfarvei betyr også at lysforurensingen er lav, og dermed oppleves den fargerike lysdansen enda sterkere.

Det kan være lett å glemme både tid og sted, men nordlyset er også uforutsigbart og overraskende. Vi garanterer ingenting, men med en solid dose tålmodighet og god planlegging er det gode sjanser for at jakten på nordlyset blir vellykket. Her er noen tips:


Værmelding fra Yr
Nordlysvarsel
Nordlysfotografering