NO / ENG

Kveldstur på truger med bål

Nyt vinternatta rundt bålet, kanskje dukker nordlyset opp?

Informasjon

Minimum
2 personer
Varighet
5 timer
Aldersgrense
10 år
Nivå
 
Sesong
November–mars
Pris
1.350 KR

La bålet varme deg mens du nyter den kalde vinternatta

Det å sitte rundt bålet en kald vinterkveld er en unik opplevelse som appelerer til urmennesket i deg. La tankene flakke i takt med flammene fra bålet, mens de snødekte trærne rundt oss skjermer oss fra den kalde vintervinden. Er vi heldige så er det stjerneklart med sjanse for å se nordlys, men det å sitte rundt bålet i snøvær skaper også en spesiell atmosfære.

På denne turen kler vi oss godt opp i varme klær, trør på oss trugene og vandrer opp en liten haug slik at vi kommer vekk fra den verste lysstøyen. Etter å ha gått oss varme i vinternatta finner vi en gapahuk og tenner opp bålet. Mens vi sitter rundt bålet og lar det varme lyset fra flammene varme både sjel og kropp, holder vi utkikk på himmelen etter både stjerner, måne og nordlys. Her kan vi dele historier, sagn eller bare sitte å ta inn stillheten, noe som er spesielt i seg selv. Blir vi kalde eller lei av å sitte i ro så har vi verdens beste leketøy rett rundt oss: snø! Den kan vi renne på, grave i eller bare la oss fascinere av. Mens den lokale guiden forteller om den arktiske vinternatta, sagn og fakta om nordlyset, og om livet her oppe i nord, vil det også bli servert enkel suppe og drikke varmet på bålet.

Etter et par timer ved bålet tar vi på oss trugene igjen, og er vi heldige så slipper vi å bruke hodelyktene da snøen lyser opp vinternatta nok til å gå uten!

Denne turen arrangeres på forespørsel på tirsdager og torsdager, send oss en e-post ved interesse. Dette er en lavterskeltur der bålkos er i fokus. Trugeturen er kort og overkommelig for de fleste. På denne turen er det viktig å kle seg godt, og vi har også klær som kan lånet ut ved behov.

Transport til og fra Tromsø sentrum er inkludert, og lokasjonen for selve trugeturen vil variere etter værforhold. Guiden vil prøve å finne den beste plassen for kvelden, men kjøreturen vil aldri være lenger enn 45 min. Merk at dette ikke er en ren nordlystur, her går vi ut for å nyte vinterkvelden, og får vi nordlys så er det bare en bonus. Lengden på turen kan variere etter værforhold, men vi vil være tilbake i sentrum senest til midnatt. Ved dårlig vær forbeholder vi oss retten til å avlyse turen. Det vil da bli tilbudt en ny tur, tilsvarende produkt, eller full refusjon.

Oppmøte:

Arrangeres på tirsdager og torsdager. Møt utenfor Aurora kino Fokus kl. 19:00

Inkludert:

  • Lokal og erfaren guide
  • Truger og staver
  • Varme klær og sko
  • Lett måltid og drikke laget på bål
  • En ekte friluftsopplevelse

Lurt å ha med:

  • Varme klær (helst flere lag med ull + tjukk ytterjakke)
  • God og varm lue + votter
  • Kamera
  • Vannflaske

Sjekk også ut

oktober-mai
5 timer med transfer
Nivå

Guidet vinterpadlig