NO / ENG

Guidet vinterpadlig

Padling om vinteren er varmere enn du tror!

Informasjon

Minimum
2 personer
Varighet
5 timer med transfer
Aldersgrense
10
Nivå
 
Sesong
oktober-mai
Pris
Fra 1.490NKR

En padletur
i hvitt

Høst- og vintermånedene er på mange måter den fineste tiden for kajakkpadling. Vannet er krystallklart, luften er frisk og klar og lyset er helt spesielt. En padletur på vinteren er en unik opplevelse og varmere enn du tror, og det å sjøsette kajakken fra en snødekt strand er ganske eksotisk!

Selv om sola gjemmer seg under horisonten i de mørkeste månedene, lysern snøen opp landskapet rundt oss, samtidig som stjernene blinker døgnet rundt. Godt rustet med tørrdrakt, varme votter og sko, legger vi utpå den kalde fjorden og utforsker fjordene, sundene og øyene i Tromsø-området i det vakre vinterlyset. Selv om vinteren her oppe er kald og krevende, er det et rikt dyreliv som trives både under og over vannoverflaten. Mens vi padler langs fjæra er det bare å holde øynene åpne for ærfugl som dykker etter kråkeboller, fjæreplytt som snapper til seg tanglopper i fjæra, havørn som sirkler over oss på jakt etter et bytte, eller oter som svømmer vekk med sin siste fiskefangst. Ofte dukker det også opp en nysgjerrig sel eller to som følger med oss på padleturen.

Halvveis på turen går vi i land og nyter varm drikke og litt snacks, før vi padler tilbake gjennom vinterlandskapet.

Denne turen blir arragnert hver mandag, onsdag, torsdag og lørdag gjennom vintersesongen. Ta kontakt ved ønske om guidet padling utenom disse dagene.

Gjennom vinteren går de fleste padleturene våre ut fra området rundt Eidkjosen, da dette området er mer skjermet for vær og vind. Er værforholdene til stede hender det vi tar turen til Sommarøy.Transport fra og til enten Sommarøy (omtrent 40 min) eller Tromsø sentrum (omtrent 30 min) er inkludert, og er med en fantastisk utsikt en opplevelse i seg selv.

Dette er en guidet tur der du ikke trenger noe forkunnskaper eller erfaring for å delta. Våre lokale og sertifiserte guider er erfarne med padling i vinterfarvann, og vil gi en sikkerhetsbriefing og introduksjon til vinterpadling før vi begynner. På vinterturene padler vi med stødige tandemkajakker, men det er mulig å padle singelkajakk hvis du kan vise til tilstrekkelig padleerfaring. Det er aldri mer enn seks gjester per guide, og sikkerhet vil alltid være førsteprioritet. Guiden vil velge padlelokasjon for dagen ut fra vær- og sjøforhold slik at dere får mest mulig ut av turen.

Å padle om vinteren kan være risikofylt ved dårlige værforhold, og vi forbeholder oss retten til å flytte eller avlyse turen ved dårlig vær. En ny dato eller et tilsvarende produkt vil da bli tilbudt, eventuelt en full refusjon hvis nytt tidspunkt/produkt ikke passer eller er ønskelig.

Denne turen passer også godt for mindre grupper på 6-12 personer, og kan tilpasses etter behov. Ta gjerne kontakt for mer informasjon!

Oppmøte:

Transport fra Sommarøy: Møt opp i resepsjonen til Sommarøy Arctic hotel kl 09:00

Transport fra Tromsø sentrum: Møt opp utenfor Aurora kino Fokus kl. 09:30. Se kart

Inkludert:

  • Sertifisert guide
  • Kajakk, åre, tørrdrakt, padlesko og votter
  • Varm drikke
  • Transport fra og til Sommarøy eller Tromsø sentrum
  • Bilder fra turen

Lurt å ha med:

  • Tøy til å ha under tørrdrakten. Her anbefaler vi minst to lag med ull eller tilsvarende.
  • Ekstra varm genser
  • Ei varm lue

Booking

Searching Availability...

For bookings with transfer from Sommarøy Arctic hotel, please scroll further down😊

Searching Availability...

Sjekk også ut

Mai-Oktober
1,5 time
Nivå

Havsafari i øyriket