NO / ENG

Sommer, Summer

Fuglekikkertur til Tisnes

Opplev det rike arktiske fuglelivet på Tisnes, kjent som et lokalt fugleeldorado!

Informasjon

Minimum
2 personer
Varighet
3–4 timer
Aldersgrense
10 år
Nivå
 
Sesong
Mai–juni
Pris
790,-

Opplev et yrende fugleliv omgitt av storslått natur!

Hver vår samles et stort antall forskjellige fuglearter seg i naturreservatet ute på Tisnes. Den rike fjæresona og våtmarka her ute gjør det til en ideell plass for både vadefugler, dykkender, sniper og terner. Her kan en se flere titals forskellige arter samlet på et lite område og komme ganske så tett innpå uten å forstyrre fuglene i derese naturlige habitat.

På denne turen kjører vi ut til Tisnes, et nydelig naturreservat en 30 minutters kjøretur fra Tromsø. Her parkerer vi bilen og går langs veien som går forbi fjæresoner, våtmarker, små tjern, blomsterenger, åpne skoglandskap og landbruksområde. Hvert habitat huser forskjellige arter. Her kan vi se brushanen (Calidris pugnax) bruse med den spektakulære fjærdrakten for å imponere brushøna, høre spøkelseslydene fra enkeltbekkasinens (Gallinago gallinago) og storspovens (Gallinago gallinago) flyvespill, høre den melankolske sangen til heiloen (Pluvialis apricari) eller se en rødnebbterne (Sterna paradisaea) bli jagd av en tjuvjo (Stercorarius parasiticus).

Etter en fin gåtur med forhåepentligvis mange spennende observasjoner, tar vi en liten pause nedi fjæra med varm drikke og litt kjeks før turen går tilbake til Tromsø med minnekortet på både kamera og hjernen fullt med gode bilder.

Dette er en lavterskeltur som ikke krever mye fysisk. Vandringa vil være på tørr asfalt, så det er ikke behov for fjellsko. Gode sko til å gå/stå i vil likevel være fordelaktig da det vil være et par timer og 2–3 km med gåing på hard asfalt. Dette er ikke en tur for den utålmodige, da fuglekikking krever tålmodighet, og noen ganger vil det være færre observasjoner en vanlig, da fuglene kan bevege seg mye og over store avstander. På denne turen stiller vi med fuglekikkert, fuglebok, varm drikke og kjeks og en lokal guide/ornitolog. Har du egen kikkert, kamera eller annet fuglekikkerutstyr vil det være fordelaktig å ta dette med.

NB! Denne turen er væravhengig, og vil bli kansellert ved dårleg vær. Det vil i så tilfelle bli tilbydt en ny dato eller full refundering. Turen krever minst to påmeldte for å bli arrangert.

Oppmøte:

Oppmøte er utenfor hovedinngangen til Aurora fokus kino i Grønnagata 100 kl. 09:30. Se etter en guide med Sommarøy Adventure-bekledning.

Meet outside the Aurora fokus cinema in Grønnegata 100 at 09:30, and look for a guide in Sommarøy Adventure clothing.

Inkludert:

  • Lokal guide/ornitolog
  • Transport fra/til Tromsø sentrum
  • Tilgjengelig fuglekikkert og fuglebok
  • Varm drikke og kjeks

Lurt å ha med:

  • Kikkert
  • Kamera med telelinse (og stativ)
  • Gode og varme klær
  • Gode sko
  • Vann

Booking

Searching Availability...

Sjekk også ut

mai–sep
3-6 timer avhengig av oppmøtested.
Nivå

Guidet tur med havkajakk

Mai-august
3-6 timer avhengig av oppmøtested

Padletur i midnattsolen

Hele året
1,5 t
Nivå

Havsafari i øyriket