NO / ENG

Vinter, Winter, Summer

Båttransport Tromsø–Sommarøy

Ta sjøveien ut til Sommarøy!

Informasjon

Minimum
1 personer
Varighet
1,5–2 timer
Aldersgrense
Passer for alle
Nivå
 
Sesong
Hele året
Pris
Fra 15.000

Opplev en annerledes rute ut til Sommarøy!

Før var sjøveien den mest brukte veien, da det ikke var mange andre gode alternativ. I dag tar de fleste bil eller buss ut til Sommarøy, men sjøveien er kanskje fortsatt den flotteste måten å ta seg ut til Sommarøy på!

I vår raske og stødige båt plukker vi dere opp i Tromsø sentrum før vi legger kursen ut mot første severdighet, Rystraumen. Gjennom dette trange sundet skal enorme mengder tidevann passere, noe som skaper en spektakulær strøm med et yrende dyreliv. Etter Rystraumen passerer vi under den mektige Bentsjordtinden før vi kommer ut på den åpne Malangsfjorden og ser havet ute i horisonten. Med spektakulære Senja-fjell på babord side og idylliske gårder i strandkanten på styrbord side kommer vi ut til Brensholmen der småholmer, kritthvite sandstrender og krystallklar sjø venter oss før vi kommer inn til Sommarøy. Hele turen kan nytes gjennom panoramavindu fra den oppvarmede kabinen, men det er også mulig å sitte ute for de som vil kjenne sjøluften i ansiktet. Underveis vil den lokale guiden og kapteinen fortelle dere om naturen, landskapet og kulturen i området.


Har dere ekstra tid kan turen også legges innom andre severdigheter på veien, som vraket etter Nazistenes krigsskip Tirpitz utenfor Håkøya eller det utilgjengelige Hekkingen fyr helt nord på Senja.

Turen tar omtrent 1,5 time, og kan tilpasses etter ønske. Det er selvsagt også mulig å ta turen andre veien, fra Sommarøy og inn til Tromsø. Merk at prisen er for en vei. Det er plass til 11 passasjerer

Sommerstid kan ruten også legges rundt nordsiden av Kvaløya, via Gåsvær, Vengsøya og spektakulære Ersfjorden på vei til Sommarøy. Dette er en ekstra spektakulær tur i utilgjengelig og utsatt farvann som få får oppleve. Ruten nord om Kvaløya vil ta omtrent 2,5-3 timer og koste 18 000 kr.

Oppmøte:

Tromsø sentrum / Sommarøy (med mindre annet er avtalt)

Inkludert:

  • Transport Tromsø–Sommarøy eller Sommarøy–Tromsø
  • Lokal guide/kaptein
  • Båt med oppvarmet kabin og panoramavinduer
  • En annerledes og spektakulær rute ut til Sommarøy

Lurt å ha med:

  • Gode klær hvis en vil sitte ute
  • Vannflaske
  • Kamera/kikkert

Sjekk også ut

oktober-mai
5 timer med transfer
Nivå

Guidet vinterpadlig

Mai-Oktober
1,5 time
Nivå

Havsafari i øyriket